Ga naar de inhoud
Home » Onze Rechtsgebieden » Rijbewijs ingenomen

Rijbewijs ingenomen

  Rijbewijs ingevorderd? Amsterdamse Meesters biedt juridische bijstand en een succesvol stappenplan

  Politie neemt uw rijbewijs in

  Daar staat u dan langs de kant van de weg. Zojuist is uw rijbewijs door de politie ingevorderd.   U heeft alleen maar een briefje van politie gekregen waarop staat dat uw rijbewijs naar de Officier van Justitie  wordt gestuurd en dat u maar 10 dagen moet afwachten voor een beslissing over wel of niet teruggave .
  Wat moet u nu? Paniek, u heeft uw rijbewijs immers nodig voor uw werk. Neem direct contact met ons op en wacht geen dag!

  Inhouding rijbewijs voor 10 dagen door de Officier Van Justitie

  Uw ingevorderde rijbewijs wordt door de politie binnen enkele dagen naar de Officier van Justitie gestuurd. Vervolgens moet de Officier van Justitie binnen 10 dagen beslissen wat hij met het rijbewijs gaat doen. Uw ingevorderde rijbewijs wordt – als u niets doet – na die 10 dagen door de Officier van Justitie vrijwel altijd langer ingehouden. Vaak voor enkele maanden!

  Amsterdamse Meesters heeft al veel successen behaald (meer dan 80%) in dit soort zaken en kan u helpen bij het terugkrijgen van uw ingevorderde rijbewijs!

  Door onze expertise en ervaring werken wij snel en efficiënt volgens een vast stappenplan.
  Vast 4-stappenplan:
  1. Direct nadat u ons gebeld heeft, sturen wij een uitgebreide brief (verzoek tot teruggave) aan de Officier van Justitie waarin wij hem/haar proberen te overtuigen om uw rijbewijs in afwachting van de zaak alvast terug te geven.
  2. Ook vragen wij direct uw dossier op zodat we dat op (vorm)fouten kunnen controleren.
  3. Daarna proberen wij schriftelijke en vaak ook nog telefonisch en persoonlijk de Officier van Justitie te bewegen tot teruggave van uw rijbewijs.
  4. Als de Officier van Justitie nog steeds niet is overtuigd of als er door hem/haar al een beslissing tot inhouding voor enkele maanden is genomen, dan dienen wij direct een klaagschrift in bij de rechtbank.
  Verzoek tot teruggave rijbewijs

  Tijdens de termijn van 10 dagen sturen wij namens u een brief aan de Officier van Justitie, waarin wij hem/haar proberen te overtuigen om uw rijbewijs in afwachting van de zaak terug te geven. Dat doen we door uw persoonlijke omstandigheden/belangen en belangen van derden (zoals van uw werkgever, uw eigen bedrijf, uw zorg voor anderen, etc.) uitgebreid te beschrijven en toe te lichten.

  Het is dus van groot belang dat wij snel voor u aan het werk kunnen en u ons uitgebreid verteld over uw persoonlijke achtergrond en de belangen die u heeft bij snelle teruggave uw rijbewijs. Vaak hebben wij persoonlijk contact met de Officier van Justitie, waarbij uw zaak nog eens extra mondeling wordt toegelicht.  Ervaring leert dat met een goede onderbouwing van uw situatie de Officier van Justitie toch vaak uw rijbewijs teruggeeft.

  Klaagschrift teruggave rijbewijs bij rechtbank

  Indien de Officier van Justitie nog niet overtuigd is of toch al een beslissing tot inhouding (van enkel maanden) heeft genomen, dan dienen wij direct een klaagschrift in bij de rechtbank. In dat klaagschrift verzoeken wij de rechtbank om de teruggave van uw rijbewijs te gelasten. Tijdens zitting waarop het klaagschrift op wordt behandeld, wordt u altijd door onze ervaren advocaat bijgestaan. De rechter hecht in praktijk veel waarde aan uw persoonlijke omstandigheden/belangen. In meer dan 80% van de gevallen gaat de rechtbank over tot (voorlopige) teruggave van het rijbewijs.

  Strafbeschikking of zitting bij de rechter

  Uiteindelijk komt uw zaak voor op een zitting bij de Officier van Justitie of bij de Politierechter. U ontvangt hiervoor altijd een (aangetekende) uitnodiging of een dagvaarding. Wij hebben uiteraard daarvoor al uw dossier opgevraagd en gekregen (zie stap 2), en zullen u uiteraard bijstaan tijdens de zitting. Ook als u het rijbewijs al eerder terug heeft gekregen (zie stap 1 en 4) dan is juridische bijstand toch van groot belang omdat de voorlopige beslissing om uw rijbewijs alvast terug te geven, geen garanties biedt voor de uitkomst van de zitting. Amsterdamse Meesters zorgt ervoor dat u van te voren weet wat u kunt verwachten en dus geen kansen laat liggen.